HUMANITARNI PROJEKT »GIBAJ, MLADINA!«

OMOGOČIMO BREZPLAČNO TELESNO VADBO MLADOSTNIKOM IZ SOCIALNO ŠIBKEJŠIH DRUŽIN

Na podlagi analiz in razprav o dopolnitvi največjega slovenskega poletnega športnega dogodka – mednarodnega teniškega turnirja ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia open, ki bo že 7. leto zapored, meseca avgusta organiziran v Portorožu, smo se odločili ustanoviti dolgoročni humanitarni projekt »Gibaj, mladina!« in tako združiti tri poslanstva Tenis Slovenije: spodbujanje športne vzgoje mladih, humanitarnost in družbeno odgovornost.

Zato s humanitarnim projektom metodično zbiramo finančna sredstva za socialno šibkejše otroke. Ker se zavedamo pomena vzgoje in usmerjanja mladostnikov v zdrav način življenja, želimo družbeno odgovorno izdatno vplivati na odločitve ter dejavnosti družbe in okolja.
Namen projekta: šport in fizična aktivnost otrok je ne samo koristna za njihovo zdravje, telesno pripravljenost in vzdržljivost, temveč koristita tudi njihovemu splošnemu dobremu počutju in razvoju. Mladostniki, ki se ukvarjajo s športom, kažejo bolj pozitivno socialno vedenje, boljše socialne veščine in razvijejo močnejši občutek za osebno odgovornost. Zato je namen pomagati socialno šibkejšim otrokom do zmožnosti brezplačne telesne vadbe.

Cilja projekta: Vsako leto zbrati denarna sredstva za financiranje enkrat tedenske 60 minutne vadbe več kot 50 otrokom, starosti med 7 in 11 let. Organizirano vadbo bodo izvajali usposobljeni vaditelji v teniških klubih širom Slovenije. Srednjeročno postati največji humanitarni športni projekt v Sloveniji.

Izbira otrok: bo potekala v sodelovanju in pod nadzorom humanitarne organizacije Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje, ki deluje že več kot 60 let. Ukvarjajo se z otroki in mladostniki ter njihovimi starši, na področju letovanj, varstva otrok, počitniškega varstva ter na področju humanitarnih programov (

Gregor Krušič, Direktor Tenis Slovenije