Otroci pridno trenirajo pod okriljem programa Gibaj Mladina!

ts, 10.3.2020 15:38:00

Pretekli teden smo obiskali Teniški klub Maja Matevžič, kjer v sodelovanju z dobrodelnim programom Gibaj Mladina! trenirajo najmlajši, katerim program omogoča brezplačne ure vadbe. 

Na Dolgem mostu, kjer med zimo trenirajo člani kluba nekoč ene najboljših slovenskih tenisačic, je na dan obiska treniralo šest otrok, ki so nad treningi naravnost navdušeni. Tole so na zaupali po koncu treninga s trenerjem Luko Jesihom.

Lamija: Tenis sem igrala že v prvem razredu osnovne šole in mi je bil zelo všeč. Sedaj je še boljše, ker igramo čez mrežo.

Živa: Učitelj je najboljši! Je zelo prijazen in nas zares veliko nauči. Veliko se pogovarja z nami. Veliko bolje se imamo kot v šoli.

Zoja: Zelo sem vesela, da lahko prvič igram tenis. Učitelj je zelo prijazen. 

Tudi trener Luka je pohvalili otroke in dodal, da je vesel, da se otroke spodbuja h gibanju in igranju tenisa. 

O sodelovanju svoje teniške šole pa je Maja Matevžič povedala: Teniški klub Maja se je z veseljem odzval k sodelovanju v projektu Gibaj mladina. Projekt,ki je namenjen otrokom iz socialno šibkejsih družin je zelo dobro zastavljen. Otroci 1x tedensko z navdušenjem prihajajo na treninge in se spoznavajo s tenisom. Upam, da se bo projekt ob podpori donatorjev in Tenis Slovenije nadaljeval tudi v prihodnje in bo priložnost za učenje tenisa dobilo še več otrok. 

Otroci so bili navdušeni tudi nad novimi bidoni, ki jih je podaril Petrol in jih lahko na dogodkih Tenis Slovenije dobite tudi vi, v zameno za poslan sms (Tenis 5 na 1919) s čimer prispevate v program Gibaj Mladina!